Onze ervaring met Inspiratiemotor

Tja, en daar zit je dan als gescheiden ouder. Je zoon heeft zijn HAVO diploma gehaald en weet niet wat hij verder wil gaan doen, werken? Studeren? Of een combinatie van beiden? Alles wat ik of je broer voorstellen, wordt afgewezen, nee, geen zin in, weet ik niet etc. Kijk ik nog wel een keer naar. Oké dan een tussenjaar om er over na te denken en natuurlijk op zoek naar een baan, want ja vanaf je 18e  krijg je  geen kinderbijslag meer, maar je hebt wel je ziektekostenverzekering, sportschool, basketbalcontributie, kleding, kapper, eten, OV etc. wat je moet betalen. 
En na wat werken, sporten en gamen, is het jaar opeens voorbij en is er van het uitzoeken naar wat je wilt gaan doen nog niet veel terechtgekomen, je zit ook niet lekker in je vel en dan blijkt het gamen een mooie oplossing. Nou dan maar hetzelfde als je broer, bedrijfskunde. Dus aangemeld bij de Hanzehogeschool en alles in orde gemaakt met niet veel enthousiasme. Ach misschien komt dat nog. Kennismakingsdagen evenals introductiedagen skippen we ook, flauwekul. 


Dan is het 1 september en ga je naar de Hanze in Groningen. Je eerste schooldag. In de middag bel je met je moeder, die merkt al dat het enthousiasme ver te zoeken is. Bij thuiskomst is je dit ook aan te zien. ’s Avonds telefoon van je broer met de mededeling dat je het niet ziet zitten en het mij niet durft te vertellen. Je weet dat ik hier geen probleem van maak, stiekem zat ik te wachten op dit moment, omdat jij een jongen bent die het moet ervaren voordat je openstaat voor andere, nieuwe mogelijkheden. 

Ik ga met je in gesprek, je baalt dat je weer een tussenjaar zal moeten nemen, maar dit keer gaan we het anders aanpakken. We hadden een roerige tijd achter de rug, dus een jaar rustig aan was niet voor niets. Ik spreek met je af dat je je aanmeldt bij de Inspiratiemotor van Xandra. Je gaat dit zelf betalen en je gaat er voor. Je bent het met me eens en diezelfde avond stuur ik Xandra een mail en de volgende dag hebben we al een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.


In mei 2 jaar geleden bezocht ik samen met mijn schoonzus de informatiebijeenkomst. We hadden Xandra al eerder ontmoet bij een interessante bijeenkomst van Chris Alfons in Groningen. Ik was al behoorlijk enthousiast omdat ik wist dat dit iets voor mijn jongste zoon zou zijn. Het intakegesprek vond binnen een week plaats. Er werd een plan van aanpak opgesteld met o.a. doelen, motivatie en hoe dit te betalen. Xandra kwam 1 keer per week op een ochtend 2 uur aan huis en ging met je aan de slag. Het was ontzettend fijn om te ervaren dat ik mijn zorgen kon delen met iemand en die me de geruststelling gaf dat het allemaal wel goed zou komen. Het bleek dat je eerst nog verder het dal in moest alvorens weer de berg op te kunnen. 


Op een gegeven moment wist je wat je wilde, het leger in. Je bezocht een Matchday van defensie en je kwam stralend terug. Dit is het helemaal. Alle puzzelstukjes vielen op hun plek. De knop is om. Nu kon je, je winnaarsmentaliteit voor je gaan laten werken. Samen met Xandra hebben jullie alles in orde gemaakt om je aan te melden voor de 4 daagse sollicitatieprocedure. Deze heb je gehaald, daarna aantal maanden nog moeten wachten en uiteindelijk is het dan 1 juli 2019 en mag je beginnen op de kazerne en krijg je gelijk ook betaald. Je bent nu bezig om heel veel nieuwe dingen te leren zoals schieten, bivak, onder druk staan. Het is ook af en toe afzien, maar daar heb je geen moeite mee. Ik zie dat je helemaal weer de oude bent, zo ken ik je weer. Je zit weer goed in je vel, onderneemt van alles en dat gamen dat is bijna niet meer aan de orde. Je geniet weer volop van het leven. Het was het allemaal dubbel en dwars waard. 


Xandra we zijn je heel erg dankbaar voor wat je voor ons hebt betekent. Geweldig, had dit niet durven dromen. Ik kan het een ieder aanraden om contact met Xandra van Inspiratiemotor te zoeken als je ziet dat je kind worstelt met zichzelf en (de juiste keuzes in) het leven.