Per ongeluk in een Tussenjaar. Het verhaal achter de instapost.

Elk jaar stoppen er erg veel studenten voortijdig met hun opleiding. Gister verscheen er een artikel van Erasmus magazine met actuele uitstroomcijfers.In het WO stopt 5% tijdens het eerste jaar. In de jaren daarna stopt nog eens 11% van de overgebleven studenten. Op het HBO is de uitstroom nog veel hoger: In het eerste jaar stopt ongeveer 16% en in de jaren daarna stopt van de overgebleven studenten nog eens 43%Veel van deze studenten komen niet meer terug en gaan aan het werk.Dit heeft verschillende redenen. Met het leenstelsel spelen de financiën regelmatig een grote rol. Vaak blijkt dat de student een verkeerde studiekeuze heeft gemaakt en dat men heel bang is om opnieuw een foute keuze te maken. Wil je het hele artikel lezen? Klik dan op de onderstaande link:
artikel Erasmus magazine
Het kiezen van een studie blijkt enorm moeilijk. De keuzemogelijkheden zijn enorm. En vaak laten de voorbereidingen op de middelbare scholen te wensen over. Scholen investeren te weinig geld, tijd en deskundigheid om studenten te leren de juiste keuze te maken. 
In de afgelopen ruim 8 jaar heb ik samen met mijn MBO-studenten kunnen ontdekken wat echt nodig is om de juiste keuze te kunnen maken. Uit deze ontdekkingen zijn mijn Succeslessen ontstaan. Deze lessen bied ik nu aan op MBO, Havo en VWO scholen. Ook begeleid ik studenten individueel of in kleine groepjes.
Wil jij ook goed voorbereid zijn en de juiste keuzes maken voor HBO of Universiteit? Ik kan je helpen! Neem via het onderstaande blok contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Heb jij hulp nodig bij jouw studiekeuze?

Start de Inspiratiemotor!

Ik wil een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.