Teamtraining

Teamtraining: leren samenwerken

Op kantoor horen we het steeds vaker: “Mijn team functioneert niet!”. Zogenaamde teambuilding-activiteiten lopen vaak eerder uit op leuke dingen doen dan dat je echt iets doet aan je samenwerking. 

Van werkvloer tot speelveld: train je team!

Inspiratiemotor biedt teamcoaching en –training aan bedrijven die een probleem zien in het functioneren op kantoor. Wanneer een team niet optimaal functioneert, heeft dat namelijk invloed op de resultaten en de gezondheid van werknemers. Dat heeft invloed op de kwaliteit van dagelijkse werkzaamheden, maar kan zelfs overgaan in ziekteverzuim en burn-outs.
Sta jij voor de uitdaging om de samenwerking drastisch te verbeteren? Een probleem binnen het team kun je alleen met het team oplossen. En waarom – voor een verfrissende en motiverende aanpak – niet kiezen voor een coach op de werkvloer?!

Kosten

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een teamtraining binnen jouw bedrijf? Vraag dan een offerte op. 

In vijf stappen naar verbetering

Schakel Inspiratiemotor in voor een teamtraining en vorm de basis voor veranderingen:

Fase 1: leer je team echt kennen!

Hoe kun je goed samenwerken zonder echt te weten wie iedereen is? Jouw karakter, achtergrond en recente gebeurtenissen hebben invloed op hoe je functioneert. We maken kennis met het team op het vlak van jullie EQ (emotie), FQ (fysiek), SQ (persoonlijke drijfveren) en IQ (intelligentie).

Fase 2: karakters in de praktijk

Wie jij bent, bepaalt in grote mate de beslissingen en keuzes die je maakt. Aan de hand van oefeningen bekijken we teambeslissingen in het ‘echte’ leven. Welke lessen kun je hieruit trekken voor de werkvloer?

Fase 3: tijd voor reflectie

Na de eerste twee fases kijken we terug op de ontwikkelingen. Zijn er zaken helder geworden? Of zijn er juist fricties? Door het traject te bespreken stellen we vast waar de verbeterpunten liggen. 

Fase 4: leren van observeren

Met de aanwezigheid van Inspiratiemotor op de werkvloer, kunnen we de dagelijkse gang van zaken goed beoordelen. Functioneert het team zoals verwacht, of zijn er opvallende zaken anders? En is er al een oorzaak aan te wijzen? Later gaan we creatief aan de slag en zullen de rollen veranderen.

Fase 5: vorm aan verandering

Nu we elkaar hebben leren kennen, ligt er een basis om werkprocessen te veranderen. Maar hoe? En bij wie? Onder begeleiding van Inspiratiemotor geven we vorm aan verandering.

Vragen?

Start de Inspiratiemotor!

Wacht jij op verandering? Dan ben je verkeerd bezig. Inspiratiemotor biedt professionele coaching en begeleiding in het onderwijs en het bedrijfsleven. De programma’s voor studenten, docenten en bedrijven vind je op de site. Vragen, opmerkingen of benieuwd naar de mogelijkheden voor begeleiding op maat? Neem contact op!