Ervaringen van Rafaël

Hoi, mijn naam is Rafaël en ik ben 18 jaar oud. Ik heb een studiekeuzetraject gevolgd bij Inspiratiemotor omdat ik na het behalen van mijn vwo-diploma niet goed wist welke studie nou echt bij mij paste. Ik had iemand nodig die mij kon helpen om erachter te komen wat mijn kwaliteiten zijn en om zo een beter zelfbeeld te krijgen. Dit is namelijk de eerste stap om tot een goede studiekeuze te komen. 
Ik heb mezelf beter leren kennen, omdat je met opdrachten aan de slag gaat die je helpen om voor jezelf duidelijkheid te krijgen in wat je leuk vind om te doen en wat je competenties zijn. Ook zijn we bezig geweest met mijn eigen doelen en waar ik mezelf over tien jaar zie staan. Je gaat dus niet alleen aan de slag met je studiekeuze, maar ook met een stukje zelfkennis waar je later ook nog veel aan hebt. Door deze zelfkennis was het makkelijker om uit het mega aanbod van studies een bijpassende studie te kiezen.
Ik ben erachter gekomen dat de creatieve kant en de rationele kant beiden terug moeten komen in de baan die ik later graag zou willen uitvoeren, omdat deze twee kanten erg in mijzelf naar voren komen. Ik vind het leuk om beeldend en creatief bezig te zijn, maar daarbij vind ik het ook belangrijk om na te denken over de “waarom” vraag. Uiteindelijk heb ik samen met Xandra allerlei studies vergeleken en heb ik er voor gekozen om Communicatie te gaan studeren aan de Hanzehogeschool in Groningen. 
Groetjes, 
Rafaël