Samenwerking

Aangenaam!

Onze naam is Inspiratiemotor. Dit is wie we zijn en dit is wat we doen.....

De naam is in 2014 door Xandra zelf bedacht. Toen kon ze nog niet weten dat die naam 5 jaar later zou passen als een jas. 'De naam geeft precies aan wat ze doet. Haar manier van coachen, lesgeven, trainingen en lezingen verzorgen is enthousiast en Inspirerend. Het zorgt er voor dat je weer ideeën krijgt, dat het begint te kriebelen zodat je weer aan de slag wilt gaan.' (aldus een van de cursisten)

Xandra werkt samen met Leo Hans en Joke Nauw, die ook elk hun eigen bedrijf hebben. Samen verzorgen ze trainingen en maken ze gebruik van elkaars kennis en ervaring. Verder roept Xandra regelmatig de hulp in van Cindy en Laura. Twee oud-studenten waarmee ze altijd contact heeft gehouden. Juist omdat ze ruim 20 jaar jonger zijn dan Xandra, Joke en Leo staan ze dicht bij de jongere die voor een belangrijke studiekeuze staat. Laura is net afgestudeerd en startend ondernemer. Cindy studeert nog. Daarom weten zij alles van het huidige leven als student. Omdat ze zelf een programma van Xandra (toen nog succeslessen genoemd) hebben gevolgd kennen ze als geen ander alle stappen in het proces. Inmiddels zijn ze zelf ook echte Inspiratiemotoren geworden!


Xandra Koops

Iedereen kent belangrijke keuzemomenten in het leven. De keuze voor een studie is vaak het eerste grote keuzemoment. Soms weet je precies wat je moet doen. Op andere momenten is dit minder duidelijk en weet je niet meer welke keuze verstandig en de juiste is. Met hulp van Inspiratiemotor ontwikkel je samen een helder inzicht zodat een duidelijke route ontstaat. In 2017 maakte ik zelf een grote keuze. Na 23 jaar in het reguliere MBO onderwijs ben ik gestopt om volledig voor mijn eigen bedrijf te gaan! Met een gezin met 2 pubers en een hypotheek was dat geen gemakkelijke stap. Ik gun iedereen de ervaring die ik inmiddels heb: na een periode terugblikken en denken "Dit was inderdaad míjn koers, ik geniet van m'n bestaan!". 

Rol en expertise:

 • Oprichter Inspiratiemotor
 • Docent 
 • Coach en trainer
 • Rugzak vol methodes, juiste methode op het juiste moment.

Joke Nauw

Al jaren werk ik op scholen om docenten en leerlingen te ondersteunen. Daarnaast heb ik een eigen coachingspraktijk voor jongeren. De jongeren die mijn praktijk bezoeken hebben het, om verschillende redenen, lastig met volwassen worden. Ik help ze om zichzelf te ontwikkelen waardoor ze op school en privé gemakkelijker functioneren en ze hun eigen doelen behalen.

Rol en expertise:

 • Gedragsdeskundige
 • Act therapeut
 • Docentondersteuner
 • Coach en trainer
 • Rugzak vol methodes, juiste methode op het juiste moment.

Leo Hans

Hallo, mijn naam is Leo Hans. Met ervaring in het bedrijfsleven en in het onderwijs ben ik nu trainer en werk ik met allerlei teams. Hierbij spits ik me toe op gedrag en vooral hoe jij je gedraagt, waarom je dat zo doet en wat een ander daar van denkt. Er is namelijk maar een heel klein deel van ons gedrag waarvan we ons bewust zijn en de ander heeft daar vaak heel veel aannames over. Op de landkaart van de ‘Wereld van Verschil’ van Maps Tell, die negen vierkante meter groot is, ontdekken we bijvoorbeeld waarom je sommige dingen graag doet en waarom je moeite hebt met bepaalde personen. We reizen van het ‘Meer van Hetzelfde’ naar ‘Het Imposant Massief’ en nemen de veerboot ‘Relationship’ of de onderzeeër ‘Slagvaardig’ naar het eiland ‘Lef’. Graag ontmoet ik je ergens! 

Rol en expertise:

 • Maps Tell trainingen

Cindy van der Kaap

Hoi! Mijn naam is Cindy. In mijn 4e jaar op het mbo heb ik succeslessen gevolgd bij Xandra. Ik zat in die tijd in een moeilijke privé situatie. De lessen van Xandra hebben me in die tijd erg geholpen om mezelf hierover te uiten en te ontdekken wat ik wilde. Na dit schooljaar heb ik ervoor gekozen om een tussenjaar te nemen om veel te kunnen werken, nieuwe mensen te ontmoeten en na te denken over wat er in mijn leven speelde en waar ik naartoe wilde. Inmiddels ben ik begonnen met mijn droomopleiding aan de kunstacademie, heb een paar leuke bijbaantjes en ben ik samen gaan wonen. Mede dankzij Xandra heb ik voor mezelf duidelijk kunnen maken waar mijn doelen, dromen en mogelijkheden liggen. 

Rol en expertise:

 • Rollenspelacteur
 • Vormgever
 • Social Media
 • Studentenbuddy 

Laura van der Velden

Hallo, mijn naam is Laura! Ik heb bij Xandra succeslessen gevolgd. Daarbij ontdekte ik wat ik echt wilde na mijn mbo-opleiding: naar de kunstacademie! Wat ik aan docenten mee wil geven is dat het goed is om de persoonlijkheid van leerlingen mee te nemen in de (dagelijkse) lesstof. Het is goed om per les te bekijken wat de leerlingen nodig hebben. Als er een les is waar niemand zin in heeft zal iedereen ‘schijt hebben’ aan de les en je de rug toekeren.

Mijn advies om keuzes te kunnen maken; maak een lijstje met opties wat je in de toekomst (over 5 tot 10 jaar)] graag wil doen en bereiken. Maak daarnaast een lijstje met welke opleidingen je heel gaaf lijken om te gaan doen en ga met deze lijstjes aan de slag. Je gaat een soort van toekomstplannen maken, niet tot in detail, maar in grote lijnen. Zo zie je jouw doelen duidelijk op papier in plaats van vaag in je hoofd. Hang het aan de muur zodat je er elke keer naar kunt kijken. Misschien streep je af en toe een opleiding weg, maak je aanpassingen of schrijf je extra aantekeningen op je lijst. Hierdoor wordt de keuze zichtbaar gemakkelijker! 

Rol en expertise:

 • Studentenbuddy
 • Fotograaf
 • Vormgever

Vragen?

Start de Inspiratiemotor!

Wacht jij op verandering? Dan ben je verkeerd bezig. Inspiratiemotor biedt professionele coaching en begeleiding in het onderwijs en het bedrijfsleven. De programma’s voor studenten, docenten en bedrijven vind je op de site. Vragen, opmerkingen of benieuwd naar de mogelijkheden voor begeleiding op maat? Neem contact op!