Studiekeuzebegeleiding

Hoe kunnen wij jou helpen met jouw studiekeuze?

Er zijn van die mensen die vanaf dat ze op de basisschool zitten al weten wat ze willen worden en dit pad dan ook helemaal volgen tot het beroep van hun dromen. Deze mensen zijn zeldzaam, zeer zeldzaam. Bij de meeste mensen volgt dit pad geen rechte lijn. De meeste mensen komen in hun school- en loopbaan voor keuzes te staan. Lastige keuzes... Hoe weet je nu welke kant je op wilt als je niet precies weet wat de gevolgen van deze keuze zullen zijn? Hoe kun je een studie kiezen terwijl beroepen er in een razend tempo bij komen maar ook verdwijnen? Hoe kun je nu goed kiezen terwijl jouw omgeving goed bedoelde maar tegenstrijdige adviezen geeft? Het kiezen van een studie is lastig, zeker nu er ook financiële gevolgen zijn wanneer je 'verkeerd' kiest.  

Wij werken niet met een standaard (online) studiekeuzetest. Ervaring heeft geleerd dat deze (vaak dure) testen te vaak een antwoord geven waar je niet echt iets mee kan.

Tijdens ons traject leer jij jezelf echt goed kennen en leer je zelf keuzes te maken! Dat is kennis en vaardigheid waar jij jouw hele leven iets aan hebt!

Stap voor stap naar de studie die echt bij jou past!

Studiekeuzebegeleiding in een groep

Studiekeuzebegeleiding in een groep? Dat kan niet! We zijn toch allemaal verschillend?
Dat klopt, iedereen is verschillend, iedereen heeft andere vragen en iedereen heeft andere wensen. Juist daarom werken we heel graag met kleine groepen (max. 10 personen) omdat iedereen anders is. Je kunt veel van elkaar leren en elkaar helpen. Daarnaast krijg je van een groep veel meer feedback zodat je echt verdieping krijgt in het traject. Je leert jezelf echt goed kennen. Ook komt er veel meer uit een brainstorm met een groep dan uit een individuele brainstorm. Tijdens het traject brainstormt de hele groep voor 1 persoon. Iedereen komt natuurlijk aan de beurt. 

Opbouw van het traject:


Het traject bestaat uit 10 bijeenkomsten van 2,5 uur. De eerste bijeenkomst is een gratis oriëntatie waarbij ook ouders/verzorgers van harte welkom zijn.

  1. Oriëntatie bijeenkomst: Inhoud van het programma, kennismaking, het thema van deze avond is communicatie. Leo Hans is aanwezig met Maps Tell.
  2. Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Reactief- vs. proactief gedrag. Handel jij vanuit jouw: IQ,EQ,FQ of SQ?
  3. De invloed van anderen. Intern gesprek. Brainstormtechnieken.      3a. Workshop voor ouders: hoe begeleid ik mijn kind tijdens het keuzeproces.
  4. Intern gesprek vervolg en jouw big five.
  5. Combinaties maken vanuit mijn kernwoorden. Welke mogelijkheden ontstaan er?
  6. Onderzoek: Wat is er allemaal mogelijk?
  7. Onderzoek: Trechteren / de techniek van het kiezen.
  8. Concepten maken.
  9. Kritisch kijken.
  10. Actie: Hoe zet ik de volgende stap?

Locatie: 
Wij geven deze studiebegeleiding graag op de school van de leerlingen. Wil jij deze begeleiding ook op jouw school? Stel een groep van 8-10 leerlingen samen en neem contact met ons op! Tip: overleg met jouw mentor of met de decaan van school.

We starten op 24 september 2019 met een groep in de Bibliotheek van Stadskanaal. De eerste bijeenkomst is gratis en vrijblijvend. Twee weken later start het programma.


Investering in jouw toekomst:
De kosten van het groepstraject bedragen: € 499,- p.p. incl. materialen, studiekeuzegids, training Maps Tell door Leo Hans en een adviesdocument.In 5 termijnen betalen is mogelijk. 
Heb je behoefte aan een individueel gesprek? Dat kan natuurlijk ook! Dit is € 35,- per half uur.
De workshop voor ouders bedraagt € 35,- maximaal 20 ouders per avond.

Individuele studiekeuzebegeleiding

Natuurlijk is het ook fijn om alle aandacht voor jezelf te hebben.
Dat begrijpen wij helemaal! Daarom is het ook mogelijk om een individueel studiekeuzetraject te volgen. Omdat het individueel sneller gaat dan in een groep duurt 1 bijeenkomst 1,5-2 uur ipv 2,5 uur zoals hierboven beschreven.

Opbouw van het traject:

Dit traject bestaat ook uit 10 bijeenkomsten. We volgen ook de stappen die hierboven zijn beschreven. Omdat we de begeleiding bij een individueel traject echt op maat kunnen maken kan het zijn dat we met een onderwerp langer bezig zijn dan met een ander onderwerp. Dit hangt echt af van jouw individuele vraag, kennis en vaardigheden. 
De eerste bijeenkomst valt samen met de groepsbijeenkomst. Je kiest dan na de uitleg op deze avond voor een groeps- of individueel traject. Net wat het beste bij jou past.
Ouders van een student in het individuele traject kunnen natuurlijk ook deelnemen aan de ouderavond zoals hierboven beschreven.

Locatie:
De individuele begeleiding vindt plaats in onze eigen trainingsruimte of op de aangrenzende veranda bij een haardvuurtje. Soms kan het zijn dat we naar het bos gaan.

Investering in jouw toekomst:
De kosten van het groepstraject bedragen: € 875,- p.p. incl. materialen, studiekeuzegids, training Maps Tell door Leo Hans en een adviesdocument.
Het is mogelijk om in 5 termijnen te betalen.

Heb jij hulp nodig bij jouw studiekeuze?

Start de Inspiratiemotor!

Inspiratiemotor leert jou om echt jouw eigen keuzes te maken.

Bel of mail nu via de onderstaande knoppen!